- Dag van de (voorlopige) oplevering: dinsdag 1 december.
- Aantal dagen tussen onze eerste handtekening en de dag waarop we de sleutel van ons huis in handen kregen: 762. Nooit gedacht dat ik het ooit zou doen, een huis kopen waarvan de eerste steen nog moest worden gelegd, en dat ik daar meer dan twee jaar op zou wachten, maar kijk, ik heb de wachttijd uitgezeten en ben heel tevreden met het resultaat.
- Officieel verhuisd op: maandag 4 januari.

- Aantal puntjes waarvan bij de oplevering bleek dat ze nog niet in orde waren: 31.
- Aantal keren dat er sindsdien werkvolk over de vloer kwam: niet geteld, maar best veel. (Wat gelukkig ook betekent dat veel van de hierboven vermeldde puntjes ondertussen zijn opgelost.)
- Aantal keren dat ik mensen die bij ons binnenkwamen (werkvolk of leveranciers van meubelen) erop heb gewezen dat ik graag had dat ze een mondmasker opzetten: een keer of 5, denk ik. Ik heb de indruk dat ze dat niet altijd gewend waren, maar ze deden het wel.
- Aantal kasten op maat zelf gemonteerd: 2. Het heeft ons behoorlijk wat tijd gevraagd, maar het resultaat is echt wel goed. De beslissing om het zelf te doen kwam er nadat ik maanden op voorhand offertes probeerde te verzamelen van schrijnwerkers. Die waar we in het verleden tevreden over waren kwam niet tot in Antwerpen. Eéntje stuurde een onvolledige offerte door. Een bekende kastenbouwers gaf een richtprijs per lopende meter door die ik echt wel te duur vond. En de rest reageerde helemaal niet op mijn vraag. Dus beslisten we het zelf te doen. Met de hulp van dit bedrijf.
- Aantal panelen van meer dan 2,5 meter hoog die we daarvoor langs de trap naar boven hebben gebracht: 37.
- Aantal stuks raamdecoratie die al hangen: 2.
- Aantal lampen die al zijn geïnstalleerd: 2.
- Hoe lang het duurde voor ik mijn A-kaart kwijtgeraakte bij een bezoek aan het sorteerstraatje: ongeveer een week. Afval wordt hier niet opgehaald, maar er zijn sorteerstraatjes in de buurt. Erg handig, maar 3 soorten afval droppen, telkens mijn magneetkaart gebruiken om de juiste inwerpzuil te openen en dan met lege vuilbak en magneetkaart terug naar huis, dat vroeg toch enige oefening :-). Na de tweede keer was ik mijn kaart al kwijt. (Mee in de vuilnisbak gegooid, ergens laten vallen, of ze zo goed opgeborgen dat ik ze achteraf niet meer kon vinden.)
- Aantal keer dat ik al heb getwijfeld of we wel de juiste keuze hebben gemaakt door hier te komen wonen: 0. (Oef.)
- Aantal dagen bezig zijn met schuren, schilderen en andere werken tot ik in de wachtzaal van een Antwerpse huisarts zat: 29. December was een beetje te druk en dat liet mijn lichaam mij weten met een ontsteking net onder mijn oog die alsmaar dikker, roder en gevoeliger werd. En dus ben ik voor de zekerheid maar even naar de dokter gegaan. Te veel stof, verf, vermoeidheid of een combinatie van dit alles. Wel mooi meegenomen is dat ik nu al een nieuwe huisarts heb.
- Dag waarop ik er massages mag beginnen geven: 1 maart. Het zal nog spannend zijn of dat met de bestelde gordijnen zal zijn of nog een geïmproviseerd exemplaar, want uiteraard heb ik het maken van een keuze zo lang uitgesteld dat het nu nipt wordt.
Oeh, strak, mooi! Fijn dat een groot deel van die 31 puntjes ondertussen al weer in orde is!
En die magneetkaart verliezen, dat zou ik gegarandeerd ook tegenkomen. Ligt misschien aan mij, maar ik snap eigenlijk ook niet waarom dat met een magneetkaart moet i.p.v. gewoon open te zijn. Hier zijn er ook veel van die “sorteerstraatjes” (weet ik dankzij jou ineens ook hoe dat heet, handig 😉 ) voor alle soorten glas, blik, ander metaal etc. en die zijn voor iedereen vrij toegankelijk.
Dankjewel, Haaike! PMD en restafval zijn betalend, maar voor papier en karton en GFT-afval moet je inderdaad niet betalen en toch een kaart gebruiken. Ik denk dat ze op die manier hopen te ontmoedigen dat mensen anoniem hun restafval in die andere containers dumpen. Voor glas is die kaart dan weer niet nodig, maar daar is de opening voor de container zo klein dat sluikstorten daar niet echt aan de orde is. Ik zou trouwens liever zien dat al die fracties gratis kunnen worden ingeleverd en dat de kostprijs voor verwerking van al dat afval in de aankoopprijs van de verpakte producten zit in plaats van consumenten daar achteraf voor te laten betalen. Maar dat is een andere discussie :-).
Wel een discussie waarin je gelijk hebt! Zou meteen al het probleem van proberen restafval in een andere, gratis container (of nog erger: op straat) te dumpen oplossen. En het doet mensen misschien ook wat meer stilstaan bij (de kost van) afval, want nu besef je dat pas op het moment dat je al dat afval al in huis gehaald hebt, niet wanneer je in de winkel de keuze tussen verpakt en onverpakt moet maken. Waarbij ik dan weliswaar meteen ook hoop dat biologische producten minder verpakt worden, want dat is altijd kiezen tussen cholera en de pest (maar bon, nu ben ik weer een andere discussie aan het starten 😉 ).
Ja, het is niet altijd evident om keuzes te maken op dat vlak. Cholera dan maar? :-). Ik zou eens werk moeten maken van een goede boodschappen-routine waarmee we hier wat minder afval binnenslepen. Nu is het nogal veel snel naar de Colruyt vlakbij, terwijl er wat verder in de stad minstens één verpakkingsvrije (-arme) winkel is.
Hoe leuk! Moet zalig zijn om eindelijk verhuisd te zijn. En nu is het inderdaad nog even afwerken en alles op zijn plaats zetten.
Absoluut! Leuk ook om het zo beetje bij beetje gezelliger te zien worden. Wij maakten het onszelf gemakkelijk door een afgewerkt huis te kopen, maar zelfs dan blijkt er toch nog wel wat werk te zijn :-).
Heel veel geluk in jullie nieuwe huis!
Dankjewel!
Leuk. En dank je wel voor de maatkastenlink !
Dikke proficiat met de nieuwe woonst!
Dankjewel!